Haber

Kürşad Zorlu: “Bir Daha Bu Olayların Yaşanmaması İçin Kesinlikle Sınır Hattı Güvenliğimiz Sağlanmalıdır”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Güçlü ve beraberindeki heyet, terör saldırısının yaşandığı İstiklal Caddesi’ni ziyaret ederek çiçek bıraktı. Şiddetli, olayın nasıl gerçekleştiğinin bütün çıplaklığıyla ortaya konulması gerektiğini belirterek, “Bir daha bu olayların yaşanmaması için kesinlikle sınır hattı güvenliğimiz sağlanmalıdır, ülkemizdeki sığınmacı ve bilhassa kaçak bir biçimde gelen insanların bir kez daha bu sınırları delmemesi için gereken bütün tedbirlerin alınması gerektiğini milletimizle paylaşmak istiyoruz” dedi.

Parti Sözcüsü Kürşad Güçlü, Genel Sekreter Uğur Poyraz, Genel Lider Başdanışmanı Turhan Çömez, Lider Yardımcısı Bahadır Fazilet ile İstanbul Vilayet Lideri Buğra Kavuncu’nun da aralarında olduğu İYİ Parti heyeti, önceki gün İstanbul’un İstiklal Caddesi’nde terör saldırısının yapıldığı alanı ziyaret etti. Alana çiçek bırakan heyet adına konuşan Zorlu, şunları söyledi:

“Biraz önce gelmeden Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüştük, son aldığımız güncellenmiş rakam 5’i ağır olmak üzere 23 vatandaşımız şu anda hastanede tedavileri sürüyor. Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu olay çok yönlü bir şekilde araştırılması gereken bir olaydır. Bize göre bunun iki önemli hassas boyutu var. Bir tanesi, elbette stratejik boyutu. Öyle ki Türkiye’nin son periyotta yürüttüğü terörle uğraş, hudut ötesindeki operasyonları, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonların muhtemel ki böyle bir saldırının, böyle bir kumpasın arkasında bir iklim meydana getirme hali ve bunun yanı sıra özellikle İran’da meydana gelen olayları, hadiseleri dikkatle takip ediyoruz. Bu olayların art planında bu boyutta da irdelenmesi gerektiğinin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz.

Bir öbür boyutu, bu hadise gerçekleşirken operasyonel boyutudur. O da en değerlisi hudut çizgimizin güvenliği mevzusudur. Biz UYGUN Parti olarak, ulusal göç siyasetimiz çerçevesinde projelerimizi ortaya koyduk. Bugün siyaset günü değil, siyaset yapmak için gelmedik fakat milletimizin bir hassasiyeti var. Emniyet ünitelerimizi kutluyoruz, olayın çabucak akabinde bu teröristin yakalanmasında çok ihtimamlı bir uğraş gösterdiler. Lakin onun öncesinde bu operasyonel seviyede buraya gelirken, hudut geçildikten itibaren bu olay nasıl gerçekleşti bunların bütün çıplaklığıyla ortaya konulmasının çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz.

Biz bütüncül yaklaşımımız çerçevesinde terörle gayretle hudut çizgimizdeki güvenlik sorununu bir bütün halde kıymetlendiriyoruz. Bir daha bu olayların yaşanmaması için katiyen hudut sınırı güvenliğimiz sağlanmalıdır, ülkemizdeki sığınmacı ve özellikle kaçak bir biçimde gelen insanların bir defa daha bu hudutları delmemesi için gereken bütün önlemlerin alınması gerektiğini milletimizle paylaşmak istiyoruz. Biz bu kararlı duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu