Haber

İBB bunu yapmayı düşünmedi bile! ‘Demonte metrobüs’te de başarısız oldu

  • News7 – ÖZEL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait bir metrobüsün iş makinesiyle parçalandığı görüntüler ortaya çıktı. Parçalanmış görüntüler, israfa yol açtığı eleştirileriyle kamuoyunda yankı uyandırdı.

SÖKÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Konuyla ilgili İBB’den yapılan açıklamada, metrobüsün hurdaya ayrılarak ulaşım için söküldüğü belirtildi. 2007 ve 2008 yıllarında Hollanda’dan alınan aracın verimsiz olduğu ve yedek modülü olmadığı iddia edilerek hurdaya ayrıldı. Hurdaya çıkarılan metrobüsün, taşınmadan önce Makine Kimya Sanayi tarafından söküldüğü belirtildi.

DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLMEZ Mİ?

İBB’nin açıklamasının ardından hurdaya ayrılarak geri dönüşüm için Makine Kimya Sanayiine verilen metrobüsle ilgili tartışmalar başka bir boyut kazandı.

Belediyeler arasında en büyük bütçeye sahip olmasına rağmen çadır ve konteynır yardımında yetersiz kalan İBB, metrobüse zarar verdiği için eleştiri konusu oldu.

İBB’nin hurdaya dönen metrobüsleri neden sarsıntılı bölgeye göndermediği merak konusu oldu.

ATIL OTOBÜSÜ DEPREM MAĞDURLARI İÇİN DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Birçok belediye atıl durumdaki otobüslerini depremzedeler için seyyar aşevlerine, berberlere, duşlara, çamaşırhanelere ve kliniklere dönüştürdü.

Dönüştürülerek sallantı bölgesine gönderilen otobüslerden bazıları şöyle:

EGO OTOBÜSLERİ DUŞ, ÇAMAŞIRHANE VE BERBER OLARAK DÖNÜŞTÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), depremzedelerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla EGO Genel Müdürlüğü’ne ait kullanım ömrünü tamamlamış 10 otobüsü duş, çamaşırhane ve berber gibi ihtiyaç duyulan alanlara dönüştürdü. ABB, 100 kişilik duş alanına dönüştürdüğü Kahramanmaraş’a otobüsleri sallantılı bölgeye gönderdi.

ESHOT OTOBÜSLERİ BARINMA ARAÇLARINA DÖNÜŞTÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, toplam 100 yatak kapasiteli 10 körüklü otobüsü seyyar barınak aracına dönüştürerek afet bölgesine gönderdi.

HURDA OTOBÜS PORTATİF KONAKLAMA ARACI OLDU

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hurda bir otobüsten tasarladığı afet aracı, bölgedeki itfaiye ekiplerinin konaklama yeri oldu. Araç yaklaşık 2 yıl önce doğal afet konaklama aracı olarak tasarlanmıştır.

KAYSERİ, İZMİR, KONYA, ESKİŞEHİR VE ISPARTA’DAN PORTATİF DİŞ KLİNİĞİ

İlk günden beri aralıksız çalışan Konya Büyükşehir Belediyesi, beyin sarsıntısı bölgesindeki vatandaşlar için Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı hazırlayarak kullanıma açtı.

Isparta Belediyesi örnek bir uygulamaya imza atarak toplu ulaşım araçlarından birini Ağız ve Diş Sağlığı Taşınabilir Diş Kliniği’ne dönüştürdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü portatif klinik ve konteyner ameliyathane hazırladı. Dönüştürülen otobüsün deprem bölgesinde sağlık hizmeti veren Eşrefpaşa Belediye Hastanesi ekibinin hizmetine sunulduğu belirtildi.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Türk Diş Hekimleri Derneği, Eskişehir Diş Hekimleri Odası ve Diş Ekipmanları Sanayici ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) iş birliğiyle hazırlanan Portatif Diş Kliniği aracı depremzedelere hizmet veriyor.

MOBİL YAZILIM DEPREM MAĞDURLARININ HİZMETİNE AÇILDI

Balıkesir’in Havran Belediyesi, portatif aşevine dönüştürdüğü otobüsle ramazan ayı boyunca kırsal ve merkez mahalleleri dolaşarak vatandaşlara iftar hizmeti veriyor.

ÇOCUKLAR İÇİN TAŞINABİLİR KÜTÜPHANE

Beyoğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi için atıl duran belediye otobüsünü taşınabilir kütüphane olarak tasarladı. Otobüs üzerine kitaplıklar monte edilerek okuma bölümleri oluşturuldu. Kütüphane fotoğraflarıyla donatılan 5 bin kitaplık taşınabilir kütüphane, farklı yaş gruplarındaki depremzedeler için hizmete açıldı.

Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı deprem bölgesine çok sayıda gezici kütüphane gönderdi.

‘ÇOCUK PLAYBUS’ MOTİVASYON KAYNAĞI OLUN

Osmaniye Belediyesi, depremzede çocuklar için bir aracı “Çocuk Oyun Otobüsü” haline getirdi. Çocuk Oyun Otobüsü, afet sonrası çocuklara motivasyon kaynağı olmak için yola çıktı.

KAYNAK: HABER7

hendek-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu