Haber

Gaziantep yemek ve kültür getirecek

GAZİANTEP (İGFA) – Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Fotoğrafçılar Derneği (GAFSAD) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’na (TFSF) bağlı Gazikultur, gastronomi bölümünde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olan Gaziantep’in yemeklerini fotoğraflı olarak belgelemek ve tanıtmak için çalışıyor. Yemek Kültürü Ulusal Fotoğraf Yarışması düzenleniyor.

“Gaziantep Kazan Yemekleri” ve “Gaziantep Sokak Lezzetleri ve Yemek Kültürü” olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek olan yarışmada Gaziantep yemeklerinin yapılışı, salataları, tatlıları ve Gaziantep’in yapımında kullanılan aletlerin fotoğrafları yer alacak. yemekler, tarladan sunuma.

İki kategoride düzenlenen yarışta dereceye girenlere sırasıyla 10 bin, 7 bin 500 ve 5 bin lira, 2 bin 500 lira mansiyon ödülü verilecek. Ayrıca standın her bölümünde en az 30 fotoğrafın yer alacağı fotoğraflar için yarışmacılara 1.500 lira ödül verilecek.

Yarışmacılar her iki kategoriye de 5’er fotoğraf ile katılabilir. Yarışmaya gönderilen fotoğrafların Gaziantep ili sınırları içinde çekilmiş olması gerekmektedir ve bu kurala uymayan fotoğraflar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışmaya son başvuru tarihi 4 Kasım 2023 olup, başvurular http://www.tfsfonayliyarismalar.org/ adresinden yapılacaktır. -ulusal-fotoğraf-yarışma-tr.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu