Ekonomi

Borsa güne yükselişle başladı

Açılışta BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 13,90 puan ve yüzde 0,27 yükselerek 5.163,29 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,04 azalırken, holding endeksi yüzde 0,01 ile sınırlı bir artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında ana sanayi yüzde 5,57 ile taş ve toprak, yüzde 0,31 ile metal en çok kaybeden sanayi oldu.

BIST 100 endeksi dün dalgalı bir seyir izledikten sonra günü 5.149,39 puanda kapatarak önceki kapanış seviyesinin oldukça üzerinde kaldı.

Analistler, dünya genelinde açıklanan bilgilerin karışık tablo nedeniyle para politikalarına ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini belirterek, bu durumun borsalardaki risk iştahının da düşük kalmasına neden olduğunu söylediler.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) önümüzdeki ay faiz oranlarını 25 baz puan artıracağını ve yıl boyunca indirim sürecine başlamayacağını belirten analistler, bugün açıklanacak olan toplantı tutanaklarının kritik olacağına dikkat çekti. geleceğe yönelik beklentilerin şekillenmesinde

Analistler, bugünün veri gündeminde ülkede imalat sanayi kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi, Almanya’da enflasyon ve Ifo iş dünyası endeksinin öne çıktığını belirtti. bildirildi (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu