Haber

ABD, Çin ajanlarını tutukladı

ABD’li yetkililer, Pekin’in sürgündeki anti-komünist Falun Gong hareketini dağıtmayı ve sonunda devirmeyi planladığı iddiasıyla bağlantılı olarak iki şüpheli Çin hükümeti casusunu tutukladı.

Çin hükümeti casusları John Chen ve Lin Feng, iddianamede New York merkezli Falun Gong hareketinin vergiden muaf statüsünü iptal etmek ve ABD vergi casusu kılığına giren gizli polise rüşvet vermekle suçlandı.

Savcılar, bilinmeyen polisin Chen ile birden fazla görüşmeyi kaydettiğini ve dedektif Chen ve Feng’in Çin hükümet yetkililerinden aldıkları iddia edilen talimatları tartıştıkları telefon görüşmelerini kaydetmek için bir dinleme cihazı aldığını söyledi.

Öte yandan savcılar, bir kayıtta Chen’in Çin hükümet yetkililerinden “kan kardeşi” olarak bahsettiğini ve başka bir kayıtta Chen’in, Falun Gong’un kar amacı gütmeyen statüsünü göz ardı etmemek için zımni görev görevlisinin yardımını ödüllendirmede “fazla cömert” olduğunu söylediler. edeceğini söyledi.

Savcılar, Chen’in 14 Mayıs’ta New York’un dışındaki bir restoranda üstü kapalı olarak polisle görüştüğünü söyledi.

70 yaşındaki ABD vatandaşı Chen ve 43 yaşındaki Feng, yabancı bir hükümet için kayıt dışı casusluk yapmak, bir kamu görevlisine rüşvet vermek ve uluslararası kara para aklamak için komplo kurmakla suçlanıyor.

ABD Adalet Bakanlığı, son yıllarda Çin’in ABD’deki demokrasi yanlısı aktivistleri ve Pekin’in politikalarını açıkça eleştirenleri tespit etme ve bulma çabalarını baltalamak için bir dizi kovuşturma başlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu